Reconstructie: Daley Blind weggepest bij Ajax? Actie Schreuder wekt verbazing

Langzaam wordt er steeds meer bekend over de manier waarop Daley Blind is vertrokken bij Ajax. Het begint erop te lijken dat de routinier simpelweg is weggepest. Hier hint Daley Blind zelf op en ook andere internationals bevestigen dat de manier waarop trainer Alfred Schreuder voor de kerst handelde verbazing wekte.

Daley Blind hint op ruzie in open brief

Nadat bekend werd dat Ajax het contract met Daley Blind ontbonden had publiceerde Daley Blind een ontroerende open brief waarin hij onder meer inging op zijn, de laatste tijd moeizame, relatie met de fans. Ook schreef hij dat zijn vertrek 'door omstandigheden zo gelopen is'. De hele open brief kun je hier lezen.

Door deze curieuze zin begon men te speculeren welke 'omstandigheden' er dan speelden. Daar komt inmiddels duidelijkheid over.

Hebben Alfred Schreuder en Ajax Blind bewust weggepest?

Tot de wedstrijd van Ajax tegen RKC (op 22-10-22) was Blind onbetwiste basisspeler onder Alfred Schreuder en ook rondom wedstrijden was te zien dat Schreuder Blind gebruikte in het groepsproces. Insiders vertellen dat er in de rust van het duel met RKC 'een bommetje gebarsten is'. Wat er precies gebeurd is, is niet bekend, maar wel is duidelijk dat Schreuder Blind daarna passeert. Voor de buitenwereld lijkt er niet veel aan de hand, maar dat het intern goed mis is merken de Ajax-internationals als Alfred Schreuder hen allemaal een sms-je stuurt om succes te wensen. De enige die geen sms-je ontvangt is Daley Blind en dat wekt verbazing bij de andere internationals van Ajax. Binnen de selectie overeerst volgens het AD dan ook het geovel dat Blind eruit gewerkt is. Daar komt bij dat er naar verluid een clausule in het contract van Blind stond dat zijn contract na 24 wedstrijden automatisch met een seizoen zou worden verlengd. Klaarblijkelijk wilde men dat risico, gezien zijn salaris dat volgens insiders 4,5 miljoen bedraagt, niet nemen. 

Hoe eindigt Blind bij Ajax?

Volgens een verklaring van Edwin van der Sar zal Ajax nog een afscheidswedstrijd organiseren zodat Blind afscheid kan nemen van de supporters. Dat zou wel eens pikant kunnen worden, want de toekomst van Blind lijkt óf bij Real Sociedad óf bij Antwerp FC te liggen. In dat laatste geval zou Marc Overmars zo maar weer de ArenA in kunnen lopen voor het afscheid van Daley.

Ook interessant