'Ajax heeft streepje voor op PSV in strijd om Italiaanse international'

Wilfried Gnonto debuteerde op 4 juni voor het Italiaanse nationale team in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (1-1, gelijkspel). De carrière van de aanvaller kan zijn carrière vervolgen in de Eredivisie en volgens transferexpert Gianluca Di Marzio lijkt Ajax de beste papieren te hebben voor het aantrekken van Gnonto.

Gnonto genoot zijn jeugdopleiding bij Internazionale en tekende in de zomer van 2020 transfervrij het Zwitserse FC Zürich. De achttienjarige aanvaller blonk afgelopen seizoen uit met acht goals in 33 wedstrijden en werd kampioen met FC Zürich. Gnonto speelde zich in de kijker van Italië-bondscoach Roberto Mancini en werd opgeroepen voor de vier interlands om de Nations League. Hij mocht invallen in de thuiswedstrijd tegen Duitsland en was direct belangrijk met een assist. Tegen Hongarije (2-1, winst) mocht Gnonto vanaf de start beginnen en maakte hij 90 minuten vol. De aanvaller kwam niet tot scoren.

Volgens Di Marzio zouden veel clubs na Gnonto's debuut bij het Italiaanse elftal geïnteresseerd zijn in de aanvaller van FC Zürich. Echter waren PSV en Ajax al eerder in de markt voor de aanvaller. De Amsterdammers zouden zelfs volgende week een gesprek met de belangenbehartigers van Gnonto hebben. De Italiaanse international is door zijn korte contractduur en zijn leeftijd een interessant doelwit voor PSV en Ajax. Eerder werd bekend dat Gnonto vijf tot zes miljoen zou moeten kosten.

Net binnen