Calvin Stengs maakt indruk bij debuut: 'Hij was de attractie van de wedstrijd'

Calvin Stengs heeft zaterdag zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van OGC Nice. En met succes, de 22-jarige aanvaller liet in zijn eerste wedstrijd voor de Franse club meteen een goede indruk achter. 

Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Dinamo Kiev kreeg de Nederlander al de nodige complimenten: "Hij heeft slechts een keer meegetraind en moet zijn draai in het elftal nog vinden, maar ik vond het interessant om hem met Youcef Atal te zien. Aan die rechterkant maak ik me weinig zorgen", aldus Christophe Galtier, de trainer van Nice tegenover L'Équipe.

De voormalig speler van AZ begon zijn debuutwedstrijd in de basis en bleef na de rust achter in de kleedkamer. De Franse krant L'Équipe was lovend over de buitenspeler en noemde hem 'de attractie van de wedstrijd'.

De linksbenige buitenspeler tekende onlangs een contract voor vijf jaar in Frankrijk. AZ heeft naar verluidt zo'n vijftien miljoen euro ontvangen voor de Oranje-international. Mogelijk krijgt Stengs nog gezelschap van Justin Kluivert. OGC Nice zou ook deze Nederlander graag aan de selectie toe willen voegen.