BREKEND: Spanje ontslaat bondscoach Lopetegui ÉÉN DAG voor het WK... WTFFFFF

De Spaanse voetbalbond heeft bondscoach Julen Lopetegui één dag voor de start van het WK op straat gezet. Dat maakte de Spaanse bond (RFEF) woensdag bekend. De reden van het bizarre nieuws is het feit dat Lopetegui komend seizoen de overstap naar Real Madrid maakt.

De transfer van Lopetegui naar Real Madrid, die na het WK zou plaatsvinden, sloeg deze week als een bom in bij de Spaanse voetbalbond. Voorzitter Luis Rubiales was bepaald niet blij met het nieuws en legt het ontslag uit op een persconferentie: "Lopetegui heeft bij Real Madrid getekend, zonder dat wij ervan af wisten. Vijf minuten voor de bekendmaking werden we geïnformeerd. Ik voel me niet verraden, maar dit (ontslag, red.) moest gebeuren. Het is een basisregel dat je met ons praat als een andere partij interesse heeft. Dit gaat de hele natie aan."

'Pyromaan die eigen huis in de fik steekt'

Halverwege mei tekende Lopetegui nog een contract tot de zomer van 2020 bij de Spaanse voetbalbond. Edwin Winkels, correspondent in Spanje namens de NOS, legt uit hoeveel de aanstaande overstap van Lopetegui naar Real Madrid losmaakte in Spanje: "In de Spaanse media wordt hij gezien als een pyromaan die zijn eigen huis in de fik steekt", zei hij in Langs de Lijn en Omstreken. "Het is als een bom ingeslagen in het Spaanse kamp in Rusland. Real Madrid heeft de Spaanse bond pas vlak voor het bekendmaken ingelicht. Die wisten er ook niet van af", bevestigde hij al eerder het verhaal van de bondsvoorzitter.

Het nieuws maakte ook veel los binnen de selectie van de Spanjaarden, waar veel spelers rondlopen van Reals aartsrivaal: Barcelona. Wie de Spaanse ploeg vrijdag tijdens het eerste groepsduel tegen Portugal leidt, is nog niet bekend.

UPDATE: Real Madrid-icoon Fernando Hierro leidt Spanje tijdens het WK in Rusland.