Buitenkansjes voor de winter: Nederlanders met een aflopend contract

Tijdens de winterse transferperiode zijn voetballers vrij om met andere clubs te spreken over hun toekomst. De uitgelezen kans voor clubs om buitenkansjes op te pikken. Wij hebben de beste Nederlanders met een aflopend contract op een rijtje gezet.

Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe)

In 2018 vertrok Kadioglu voor 1,4 miljoen van NEC naar Fenerbahce. In Turkije schopte de aanvaller het al tot 84 wedstrijden, waarin hij goed was voor negen doelpunten en elf assists. Met een aflopend contract is de 22-jarige Kadioglu een speler om goed in de gaten te houden.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)

Seuntjens keerde in 2020 terug naar de Eredivisie. Fortuna Sittard nam Seuntjens transfervrij over van Genclerbirligi. Dit seizoen is de aanvaller al goed voor zeven doelpunten en een assist. Feyenoord toonde al eens interesse in Seuntjens. Maakt de veelzijdige voetballer deze zomer een transfervrije overstap hogerop?

Jean-Paul Boëtius (FSV Mainz)

In het shirt van Feyenoord schopte Boëtius het al tot 109 wedstrijden in de Eredivisie. Tegenwoordig speelt de aanvaller voor FSV Mainz, waar hij beschikt over een aflopend contract. Dit seizoen is Boëtius goed voor één doelpunt en drie assists.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)

Bij FC Utrecht bloeide Ramselaar tijdens de eerste seizoenshelft van de Eredivisie weer helemaal op. De drievoudig international is dit seizoen al goed voor zes doelpunten. Met een aflopend contract is de middenvelder dus een prima buitenkansje.

Jürgen Locadia (Brighton)

PSV verkocht Locadia in de winter van 2019 voor 17 miljoen euro aan Brighton. Tot een echte doorbraak in Engeland kwam het nooit voor de spits, die het de afgelopen jaren moest doen met huurperiodes bij Hoffenheim en Cincinnati. Locadia heeft een berg aan ervaring en een prima buitenkansje voor clubs die op zoek zijn naar een nieuwe spits.

Tahith Chong (Manchester United)

Chong vertrok al op jonge leeftijd naar Engeland, waar hij lang de stempel van toptalent kreeg. Met een leeftijd van slechts 22 jaar, kan Chong nog altijd zijn potentie bereiken. Na meerdere huurperiodes lijkt de aanvaller toe aan speeltijd bij een vaste club. Wie pikt het supertalent van weleer op?

Jeroen Zoet (Spezia)

Lang gold Zoet als de vaste waarde onder de lat van PSV. Tot de doelman in 2020 moest vertrekken. Zoet ging voor een avontuur in Italië bij Spezia. Daar loopt het contract van de 11-voudig international deze zomer op. Een prima buitenkansje voor clubs die op zoek zijn naar een nieuwe doelman.