Swart gelooft niet in crisis bij Ajax: "Crisis hebben ze allemaal thuis, en die scheidsrechters zeker"

Sjaak Swart vindt niet dat er crisis is bij Ajax. De Amsterdammers verloren in een week tijd van Getafe in de Europa League (2-0) en van Heracles Almelo in de Eredivisie (1-0). Swart verwacht komende week revanche in de returnwedstrijd tegen Getafe in de Johan Cruijff Arena. Ook denkt hij dat de Amsterdammers komend weekend winnen in de topper van AZ. 

Swart vindt het wel pijnlijk dat Ajax voor het derde seizoen op rij verloor op bezoek bij Heracles. "Ik vind het ongelooflijk dat je drie keer achter elkaar verliest van Heracles, dat een heel middelmatig ploegje is. Het is slecht. Ajax heeft verloren van zichzelf", zegt de voormalig voetballer in Alles op Swart. "Ze staan te verdedigen als een bus voor de goal en ze spelen op de counter. Ajax trapt er weer in en we verliezen met 1-0. Speel dan maar 0-0."

'Scheidsrechters hebben crisis'

Door de nederlaag van Ajax is achtervolger AZ tot drie punten genaderd. "Maar dit Ajax moet gewoon kampioen worden en van iedereen kunnen winnen. Die ploeg moet even op zijn sodemieter hebben", gaat Swart verder. Hij verwacht overwinningen op Getafe en AZ. "Je zit even in een dipje. Dat komt hoofdzakelijk door de blessures. Dan praat iedereen over crisis, maar die crisis hebben ze allemaal thuis. En die scheidsrechters zeker."