Ten Hag: ‘Onana komende weken eerste doelman’

Andre Onana staat de komende wedstrijden bij Ajax als eerste doelman onder de lat. In een interview met ESPN voorafgaand het treffen met Go Ahead Eagles laat Ajax-trainer Ten Hag weten dat Onana de geblesseerde Remko Pasveer voorlopig zal vervangen. Pasveer zal de komende weken niet inzetbaar zijn vanwege een vingerblessure.

Ten Hag laat weten dat Pasveer zijn vinger heeft gebroken. “Hij kan daar op dit moment niet mee spelen. Het is moeilijk te voorspelen, maar ik denk dat hij enkele weken uitgeschakeld is.” De Ajax-trainer toont vertrouwen in Onana en laat weten dat de doelman in prima vorm verkeert. “Hij heeft de Afrika Cup gespeeld, dus hij heeft weer ritme. Hij is een meer dan uitstekende keeper, maar dat hoef ik niet uit te leggen.”

Zijspoor

Onana verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats aan Remko Pasveer. De doelman stond vorig jaar negen maanden aan de kant vanwege een dopingschorsing. Hierop verloor de 25-jarige sluitpost zijn basisplaats aan Remko Pasveer. Op de bank zitten heeft geen zin, zo gaf Onana aan in een interview met New York Times. In de zomer zal de doelman transfervrij vertrekken en een contract tekenen bij het Italiaanse Internazionale.

Feyenoord-doelman vertrekt