Ocampos niet blij met Schreuder: "Die kans heb ik nog niet gekregen"

Lucas Ocampos werd in de zomerse transferwindow gehuurd van het Spaanse Sevilla, maar kan nog altijd geen potten breken bij Ajax. Alfred Schreuder geeft hem weinig speelminuten en daar is de Argentijn totaal niet over te spreken. De aanvaller lucht zijn hart.

Na een korte interruptie van de RvC leek Ocampos niet naar Amsterdam te komen, maar niet veel later kwam de champagne tóch tevoorschijn. De international geeft aan dat Ajax als de juiste keuze voelde en dat de zomer een goed moment was voor een transfer. "Na mijn gesprek met Alfred Schreuder had ik een goed gevoel bij de stap", aldus de hoofdrolspeler.

Een succes werd het echter niet, want de teller staat slechts op 114 speelminuten. "Het is duidelijk: ik speel veel minder dan gehoopt. Als je er meer over wilt weten, moet je dat aan de trainer vragen. Ik kan niet meer dan mijn best doen", legt hij uit. De oefenmeester van de Amsterdammers liet eerder dit seizoen al weten te zoeken naar een mogelijkheid voor Ocampos en kwam uit bij de rechtsbackpositie. "Ik ben 28 en heb in grote competities veel als aanvaller gespeeld. Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…"

Er gaan nu geruchten dat er in de winter weer sprake gaat zijn van een hereniging tussen de 28-jarige aanvaller en Sevilla. De linksbuiten sluit die optie ook niet uit en ziet zijn periode in Nederland niet als mislukking. "Wel als ik mezelf in vijftien opeenvolgende wedstrijden had mogen bewijzen, maar dit niet was gelukt. Die kans heb ik nog niet gekregen. Ik kwam later bij de ploeg en wacht nu op mijn minuten."