LIVEBLOG: wie plaatst zich voor de play-offs om Europees voetbal? (gesloten)

Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen hebben zich al geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Twee ploegen maken nog kans op het laatste ticket play-off ticket.

Sparta Rotterdam en Heracles Almelo hebben allebei 44 punten na 33 competitiewedstrijden, maar het doelsaldo van de Rotterdammers is beter. Sparta heeft namelijk een doelsaldo van 0, Heracles -6.

De ploeg van Henk Fraser reist af naar Friesland voor de ontmoeting met SC Heerenveen, terwijl de formatie van Frank Wormuth op bezoek gaat bij nummer drie AZ. De strijd om degradatie is ook nog in volle gang.

Liveblog


17:21

We sluiten hem af

Speelronde 34 in de Eredivisie zit erop. Bedankt voor het volgen van dit liveblog!


17:10

Play-offs

Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en Sparta Rotterdam maken zich op voor het seizoenstoetje van de Eredivisie. Zo zien de play-offs om Europees voetbal eruit.


16:24

Afgelopen!

Sparta Rotterdam wint met 1-2 op bezoek bij SC Heerenveen, terwijl Heracles Almelo met 5-0 ten onder gaat tegen AZ. De Rotterdammers plaatsen zich voor de play-offs om Europees voetbal.


15:53

(57') AZ op volle toeren

Heracles Almelo moet met ruime cijfers winnen van AZ om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. AZ gaat inmiddels met 3-0 aan de leiding en hoopt stiekem dichterbij nummer twee PSV te komen.


15:22

Rust

Het is rust op de negen velden in de Eredivisie.


14:50

(7' + 16') Goed begin Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam is hard op weg naar de play-offs om Europees voetbal. De Rotterdammers gaan na zestien minuten spelen met 0-2 aan de leiding, tot grote vreugde van de supporters.


14:30

We zijn begonnen

De balt rolt bij zowel SC Heerenveen - Sparta Rotterdam als AZ - Heracles Almelo.


14:12

Vlag gehesen

De Heracles-vlag hangt, in de hoop op een goed resultaat.


14:03

Opstellingen AZ en Heracles Almelo

De opstellingen van AZ en Heracles Almelo zijn ook bekend. Rai Vloet, Robin Pröpper en Marco Rente ontbreken bij de ploeg van Frank Wormuth.


13:59

Opstellingen SC Heerenveen en Sparta Rotterdam

Dit zijn de 22 namen van SC Heerenveen en Sparta Rotterdam. Bij de Rotterdammers ontbreken onder anderen Tom Beugelsdijk en Adil Auassar.


13:45

Welkom!

Mis in dit liveblog niets van de strijd om het laatste play-off ticket, met doelpunten, opmerkelijke momenten en nog veel meer.