PSV en Ajax verrast door publiek-onthulling KNVB

PSV en Ajax zij beiden compleet verrast over de berichtgeven van de KNVB over de terugkeer van supporters in stadions. Klaarblijkelijk zijn clubs uit de Eredivisie niet op de hoogte gebracht over de plannen. Dinsdag kwam de voetbalbond met het heugelijke nieuws over publiek.

In speelronde 30 mag er weer een beperkt aantal supporters aanwezig zijn bij de wedstrijden in de Eredivisie. Ajax neemt het dan in eigen huis op tegen AZ, PSV krijgt FC Groningen. "Het is goed nieuws, maar we zijn echt totaal verrast', zegt Frans Janssen, commercieel directeur van PSV. "De genoemde protocollen en het aantal mensen dat naar binnen mag zijn voor PSV volledig nieuw. Janssen: 'Naast het feit dat we in principe blij zijn, roept dit natuurlijk vooral heel veel vragen op. Bij onze fans, maar zeker ook bij ons. We gaan nu in overleg met de betrokken instanties en zullen dan communiceren hoe we met deze situatie omgaan.

Naast PSV was ook Ajax verrast door de bekendmaking van de KNVB. "Ajax is verrast door de berichtgeving omtrent het spelen met publiek vanaf speelronde dertig. Naar de voorwaarden moet nog worden gekeken. Op dit moment is er nog geen concretere informatie beschikbaar voor onze seizoenkaarthouders." Bij de wedstrijd tegen AZ mogen er 7500 supporters aanwezig zijn.