Spaanse media lovend over Makkelie: "Een serieus en professioneel optreden"

Spaanse media zijn erg te spreken over het optreden van Danny Makkelie. De Nederlandse scheidsrechter floot dinsdagavond de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gevreesd voor een complot van de UEFA tegen Real Madrid, dat in tegenstelling tot Chelsea nog geen afstand heeft genomen van de Super League. Op de voorpagina van Marca stond dinsdagochtend: Fair Play Ceferin.

De subtitel luidde als volgt: "Na alle controverse rond de geflopte Super League van vorige week zullen alle ogen in Europa gericht zijn op Danny Makkelie als hij Real Madrid - Chelsea fluit", aldus de Spaanse krant.

'Serieus en professioneel optreden'

Uiteindelijk was er geen sprake van een complottheorie: Makkelie floot een goede wedstrijd en Marca stond na afloop van de wedstrijd uitgebreid stil bij het optreden van de 38-jarige arbiter. "Makkelie snoerde alle monden met een serieus en professioneel optreden", kopt de Madrileense krant.

"Er was een periode waarin scheidsrechters werden getrakteerd op gouden horloges, copieuze diners en andere geschenken en waarin verdachte acties voorkwamen, maar dat is nu slechts een film uit het verleden. Makkelie komt ongeschonden uit de strijd en toont dat er geen enkele basis was om te twijfelen aan zijn kunnen".

Gelijkmaker

"En als er nog enige twijfel was, nam hij die weg bij het doelpunt van Real Madrid", stelt Marca over de 1-1 van Karim Benzema. "Er gingen stemmen op dat er mogelijk een overtreding van Casemiro aan voorafging".

Het Catalaanse Sport stelt om die reden dat de Madrilenen zelfs een beetje zijn geholpen door Makkelie. Voor Marca was er dan ook geen enkele reden om te twijfelen aan zijn professionaliteit. "Als er een team mag klagen, is het Chelsea".