5 spelers die in de problemen kwamen na nachtelijk bezoekje van vrouwen

In de O19 van Oranje rommelt het na bezoek van twee meiden op een hotelkamer. Bondscoach Bert Konterman is daar niet van gediend en stuurde vijf spelers naar huis. Ar'jany Martha van Ajax en Mimeirhel Benita van Feyenoord zouden het vrouwelijke gezelschap hebben uitgenodigd. PSG-middenvelder Xavi Simons, Naci Ünüvar en Rio Hillen van Ajax kwamen op de kamer kijken en moesten ook vertrekken. Deze spelers zijn niet de enigen die bij hun club of land worden weggestuurd na vrouwelijk bezoek. Hieronder vijf spelers die in de problemen kwamen na een nachtelijk bezoekje.

Phil Foden en Mason Greenwood

Phil Foden en Mason Greenwood kwamen op 7 september 2020 in de problemen. Deze spelers uit Manchester verveelden zich in IJsland na afloop van een interland in de Nations League, en belden met vrouwen of ze naar de hotelkamer kwamen. Voor een goed gesprek en ter vermaak... Beiden werden ze gefilmd door de vrouwen en niet veel later ging het filmpje het internet over. De voetballers werden uiteindelijk weggestuurd omdat ze de coronavoorschriften van IJsland hadden overtreden. De twee jonge Engelsmannen mochten daardoor niet meer mee naar de eerstvolgende wedstrijd tegen Denemarken. 

Wayne Rooney:

De oud-spits kwam in de problemen toen hij met twee blonde dames in een club werd gesignaleerd. Op een van de foto's is te zien hoe Rooney ligt te slapen terwijl de dames nog even doorfeesten. De beelden werden 25 juli 2021 gemaakt - toen de nachtclubs na vijftien maanden weer open mochten. Rooney is overigens niet van plan het hierbij te laten. Hij claimt dat hij er is ingeluisd en heeft zijn advocaten opdracht gegeven een klacht in te dienen.

Verdonk, Floranus en Bilal Ould-Chikh

In november 2015 zat dit drietal nog in de O19 van Oranje. Toenmalig-bondscoach Aaron Winter stuurde deze drie jongens naar huis, ook al vanwege vrouwen die ze op hun kamer hadden ontvangen. De KNVB wilde slechts kwijt dat ze vanwege 'onprofessioneel gedrag' uit de selectie waren verwijderd. De woordvoerder van Feyenoord was niet blij met Calvin Verdonk, die net daarvoor nog een contract voor vijf jaar tekende bij de Rotterdamse club.