Arnesen knokt voor extra jaar Til: "We zijn aan het uitzoeken"

Feyenoord had een langer verblijf van middenvelder Guus Til al uit het hoofd gezet. Echter heeft het besluit van de FIFA ervoor gezorgd dat er weer een beetje hoop is, want de bond heeft besloten om de maatregel rondom spelers uit Rusland en Oekraïne te verlengen. Echter moet de middenvelder fors inleveren om nog een jaar extra te blijven.

"We zijn aan het uitzoeken", aldus technisch directeur Frank Arnesen tegenover het Algemeen Dagblad. Het is van groot belang dat de 24-jarige middenvelder speelminuten krijgt, want eind 2022 staat het WK in Qatar voor de deur en Til wil maar al te graag behoren tot de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Feyenoord kan hem die zekerheid bieden en daarmee hoopt de Deen een ijzer in het vuur te hebben.

De aanvallend ingestelde Nederlander kwam over van Spartak Moskou en kende een vliegende start in Rotterdam-Zuid. Hij speelde een belangrijke rol in de plaatsing voor de UEFA Conference League. De UEFA besloot dat spelers die actief waren in Russische en Oekraïense competities transfervrij mochten overstappen naar Europese clubs. Deze maatregel is ook komend seizoen nog actief en dat betekent dat de weg vrij is voor een langer verblijf.