Brands verwacht vrijspraak Lozano: "Huntelaar kreeg ook niets en Woudenberg had niet eens bloedlip"

Marcel Brands verwacht dat de rode kaart van Hirving Lozano zal worden kwijtgescholden. De Mexicaan kreeg wegens een slaande beweging rood tegen Heerenveen, maar die straf kan volgens de technisch directeur van PSV niet gehandhaafd blijven.

Lozano kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, maar daar ging PSV niet mee akkoord. Brands legt in Voetbal International uit waarom hij vrijspraak verwacht: "De twijfel van scheidsrechter Dennis Higler na afloop en de verklaringen van de spelers, dat moet er voor zorgen dat de schorsing voor Lozano wordt ingetrokken." Slachtoffer Lucas Woudenberg noemde het contact eerder een duw dan een klap. Brands: "Wij hadden daarom verwacht dat de rode kaart zou worden omgezet in geel. Wij schrokken dus wel even toen maandag bekend werd dat Lozano voor 3 wedstrijden werd geschorst."

Vergelijking met Huntelaar

Brands komt ook nog even terug op de onbestrafte Klaas Jan Huntelaar, die in de wedstrijd tegen PEC aanvoerder Bram van Polen ogenschijnlijk op een soortgelijke manier raakte als dat Lozano Woudenberg raakte. "Dat Huntelaar voor eenzelfde armgebaar niets krijgt, zegt ook alles. Het is allemaal zo verwarrend voor spelers en trainers. Toen we tegen Sparta speelden, mocht van Bas Nijhuis heel erg veel. Ik denk dat hij voor het geval met Lozano niet eens had gefloten. En Isimat moest tegen Heerenveen naar de kant met een bloedlip na een tik, maar zijn directe tegenstander kreeg niks. Woudenberg had niet eens een bloedlip."

Lozano verdedigt zich donderdag bij de tuchtcommissie van de KNVB.

Het moment waar het allemaal om gaat:

De vergelijking met Huntelaar was een dag later snel gemaakt: