Tadic roemt breedte Ajax-selectie: 'Zestien, zeventien spelers die altijd kunnen spelen'

De eerste Champions League-avond van dit seizoen is voor Ajax een makkelijke gebleken. Al in de eerste helft wist Ajax over tegenstander Rangers FC heen te walsen. Bij rust stond er een 3-0 stand op het scorebord, de wedstrijd eindigde in 4-0. Na afloop roemt aanvoerder Dusan Tadic de breedte van selectie.

Ajax startte namelijk niet met dezelfde elf als tegen SC Cambuur. De opvallendste wijziging was Mohamed Kudus, die in de basis mocht starten. 'Hij speelde een geweldige wedstrijd', zegt Tadic na afloop tegen RTL 7. 'Iedereen is gewoon heel belangrijk voor ons. Wij hebben zestien, zeventien spelers die altijd kunnen spelen. Dat is ook belangrijk voor een lang seizoen.'

Kudus had een groot aandeel in de ruime zege van Ajax, net als de instelling van iedere Ajacied. 'We hebben allemaal gespeeld voor het team', aldus Tadic. 'Er was veel beweging en we zetten de tegenstander overal goed onder druk. Als we dat doen, kunnen we een goede wedstrijd spelen.'

De 33-jarige aanvaller stond woensdag zelf wederom als rechtsbuiten opgesteld. 'Dit was nu mijn derde wedstrijd op rij op deze positie. Wanneer je langer op één plek blijft staan, wordt het ook steeds makkelijker. Soms had ik dingen beter kunnen doen, maar het belangrijkste is dat je alles doet voor de ploeg. Het kan altijd beter', besluit hij.