Zo kijk jij GRATIS naar de Super Bowl 2021 + uitleg van de wedstrijd (offtopic)

In de nacht van zondag op maandag staat de Super Bowl-finale tussen de Kansas City Chiefs en Tampa Bay Buccaneers op het programma. Een van dé grootste sportevenementen van het jaar. En zeg nou zelf, rugby lijkt door de vertaling best veel op voetbal.

De wedstrijd staat om 00:30 uur Nederlandse tijd op het programma. Het hoogtepunt van de Super Bowl-finale is elk jaar toch weer de Halftime Show. Dit jaar is niemand minder dan The Weekend de gelukkig artiest.

In Nederland is de strijd om de Super Bowl gratis te volgen via ESPN 1 en ESPN 6 (in het Engels). Naast ESPN zendt BCC One de finale ook uit. BCC One is op Ziggo te zien op kanaal 61 en bij KPN op kanaal 26.

Hoe werkt de Super Bowl-finale?

Net als bij voetbal, spelen er bij de Super Bowl twee teams van elf spelers tegen elkaar. Een uitzondering is dat teams constant door mogen wisselen. Over het algemeen worden er vier kwarten gespeeld van 15 minuten. Spelers krijgen tussen het tweede en derde kwart rust. Tijdens de wedstrijd loopt de tijd niet steeds door. Dit is alleen wanneer iemand binnen de lijnen  wordt getackeld. De tijd stopt wanneer een spelers met de bal buiten de lijnen rent, de bal niet vangt of tegen de grond gooit.