'Overstap Joël Drommel naar PSV steeds dichterbij'

PSV verwacht Joël Drommel deze week nog in te lijven als nieuwe aanwinst voor volgend seizoen. Volgens TC/Tubantia wordt er verwacht dat het sluiten van een deal gaat lukken deze week.

Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, laat zich normaal gesproken uit over aanstaande transfers, maar hij wil niets kwijt over de onderhandelingen met PSV over Drommel: "Elk woord wat ik erover zeg een eigen leven gaat leiden", meldt de Twentse krant. De doelman houdt zich vooralsnog stil rondom een overstap naar Eindhoven, maar dat hij gaat 'is zo goed als zeker'. De 24-jarige sluitpost kan bij PSV een contract voor vier of vijf seizoenen tekenen. 

PSV wil de transfer snel afronden: Ajax houdt namelijk een oogje in het zeil, nu er nog veel onduidelijkheid is rondom André Onana. Twente heeft minder haast. Voor de prijs is het beter wanneer er meerdere clubs in de race zijn voor Drommel. Ingewijden melden dat PSV drie tot vier miljoen euro wil neerleggen voor de doelman. Twente heeft een bedrag in zijn hoofd en wil daar vooralsnog niet van afwijken. 

Overeenkomst dichtbij

De onderhandelingen tussen PSV en FC Twente zijn dus nog in volle gang. Terwijl dinsdag naar buiten werd gebracht dat PSV hoopt op een snelle overeenkomst, stelt TC/Tubantia dat dit hoogstwaarschijnlijk gerealiseerd gaat worden. Ondanks dat Drommel pas 24 jaar is, beschikt hij al over de nodige Eredivisie-ervaring. Sinds zijn debuut in het seizoen 2015/16 kwam de doelman tot tachtig wedstrijden op het hoogste niveau.