FIFA-baas Infantino haalt uit naar WK-critici: "Ik denk dat je drie uur zonder bier overleeft"

Gianni Infantino heeft zaterdag flink van zich afgebeten op een persconferentie voorafgaand aan de start van het WK in Qatar. De FIFA-baas gaf criticasters van het toernooi een flinke veeg uit de pan.

Infantino begon zijn betoog op een bijzondere manier. "Vandaag voel ik me Qatari. Ik voel me Arabier. Ik voel me gay. Ik voel me gehandicapt. Ik voel me een arbeidsmigrant".

"Maar nu wil ik discussiëren over de onderwerpen die al dan niet terecht op tafel liggen", vervolgde de Zwitser, die het oneens is met de kritiek op het wereldkampioenschap voetbal. "Het is tamelijk ongelooflijk, eerlijk gezegd. Hopelijk kunnen we daarna ook nog over voetbal praten".

Infantino kan zich naar eigen zeggen goed verplaatsen in de arbeidsmigranten die de stadions in Qatar hebben gebouwd, omdat hij een zoon is van ouders die immigranten waren. "Zij werkten heel hard in moeilijke omstandigheden. Ik herinner me heel goed, waar en hoe de immigranten leefden. Welke rechten ze hadden. Ik herinner me hoe ze behandeld werden. Dat is nog niet lang geleden hè, ik ben geen 150 jaar oud".

Ook de ophef over het alcoholverbod in de stadions is bij Infantino in het verkeerde keelgat geschoten. "Er zullen ruim tweehonderd locaties zijn waar je alcohol kunt kopen in Qatar en tien fan-zones waar meer dan honderdduizend mensen gezamenlijk alcohol kunnen drinken. Als dit het grootste probleem is waar we dit WK tegenaan lopen, dan neem ik nu ontslag en ga ik naar het strand om te relaxen. Ik denk persoonlijk dat je het zult overleven, als je drie uur geen bier drinkt".

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl