Feyenoord maakt zich op voor Maccabi Haifa, Israëliërs winnen laatste duel

Feyenoord speelt dinsdagmiddag de eerste wedstrijd in de Conference League tegen Maccabi Haifa. De Rotterdammers willen, na een aantal kwakkelende jaren, eindelijk eens shinen in Europa. Maccabi Haifa wil graag stunten tegen Feyenoord, de generale repetitie was voor de Israëliërs alvast prima.

Feyenoord, dat dit weekend niet speelde in verband met de verwachte moeilijkheden rondom het inreizen, kan niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër wordt vanwege zijn nationaliteit buiten de selectie gehouden. Sporters uit Iran lopen het risico om niet meer uit te mogen komen voor hun nationale ploeg, als ze tegen Israëlische clubs spelen. Uit voorzorg reist Jahanbakhsh dus niet mee naar Israël, ook bij de return zal hij niet tot de selectie behoren. Feyenoord speelde tot dusverre drie wedstrijden in de Eredivisie, daarin pakte de club uit Rotterdam-Zuid zes punten.

Maccabi Haifa, dat vorig seizoen kampioen van Israël werd, speelde dit weekend tegen Bnei Sakhnin. Omer Atzili was met twee doelpunten matchwinner. In de 86e minuut maakte Sakhnin nog gelijk, maar in minuut 90 was het Atzili die alsnog de winnende maakte. De Israëliërs kunnen onder andere beschikken over Tjarron Cherry. De middenvelder stond in het verleden onder contract bij FC Twente, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Hij speelde de volle negentig minuten in de wedstrijd tegen Sakhnin.

Vanwege de coronaregels in Israël is in- en uitreizen in het land heel moeilijk. Daarom zullen er geen supporters en journalisten afreizen naar Haifa.

Ook interessant