'Vijf wedstrijden om naar uit te kijken in de Champions League'

De balletjes zijn weer getrokken. We kunnen ons opmaken voor een spetterend Champions League seizoen! Met grote wedstrijden al in de poulefase. Hier zijn vijf wedstrijden om naar uit te kijken in de Champions League.

Manchester City - Paris Saint-Germain  24-11-21 21:00

Wat nog de halve finale was van de vorige editie, staat ''El Cashico'' nu in de groepsfase al op het programma. Manchester City en Paris Saint-Germain staan vooral bekend om hun behoorlijk rijke eigenaren. Bij Manchester City kocht Sjeik Mansour de club in September 2008, met veel prijzen als gevolg. Bij Paris Saint-Germain kwamen in 2011 inversteerders uit Qatar die 70% van de aandelen kochten. Iedereen had gehoopt Messi tegen Ronaldo te zien in die wedstrijd, maar de Portugees koos voor de andere club uit Manchester. Aan sterspelers geen gebrek bij deze wedstrijd met onder anderen Messi, Neymar en Mbappé staat er een voorhoede om van te likkebaarden. Bij Manchester City zijn de ogen gericht op de duurste aankoop van de Premier League ooit: Jack Grealish. 117 miljoen euro werd er betaald voor de 25-jarige Engelsman, nu kijken of hij het ook tegen Paris Saint-Germain kan...

Barcelona - Bayern München 14-09-21 21:00

De dag die Barcelona het liefst uit hun geschiedenis zou willen verwijderen is 14 augustus 2020. Die dag werd in Estádio da Luz Barcelona compleet weggespeeld met een dramatische uitslag voor de Catalanen: 2-8. Dit keer nemen de twee grootmachten uit Spanje en Duitsland het weer tegen elkaar op. Tussen die 2-8 en nu is het nodige gebeurd bij Barcelona. De beste speler aller tijden van Barcelona speelt in Parijs en er is bijna geen geld om versterkingen te halen. Bij Barcelona spelen er twee nieuwe Nederlanders. Memphis Depay is de nieuwe nummer 9 bij de club, maar opereert vanaf de linkervleugel, en Luuk de Jong is op de slotdag van de transfermakt gehuurd van Sevilla. Bij Bayern München loopt het allemaal wel op rolletjes. In de eerste drie wedstrijden zijn er zeven punten gepakt en is de selectie intact gebleven op David Alaba (naar Real Madrid) na. Kan Barcelona wraak nemen op de Duitse rekordmeister? Of gaat Bayern München met de overwinning aan de haal.-

Juventus - Chelsea  29-09-21 21:00

De normaal gesproken Itialiaans kampioen moest vorig seizoen nog hard aan de bak om uiteindelijk in dit toernooi te komen. Op de laatste speeldag stelde Juventus nog orde op zaken en komt het nu de winnaar van vorig seizoen tegen. Chelsea staat op dit moment vierde in de Premier League en heeft Liverpool afgelopen zaterdag knap op 1-1 weten te houden met tien man. De ploeg van Thomas Tuchel speelt een 5-2-3 systeem, wat lastig te bespelen lijkt voor de tegenstanders. Ze hebben vorig jaar in de Champions League-finale op deze manier Manchester City ontregeld en hebben met een spits als Romelu Lukaku iemand die een bal vasthoudt en terug kan leggen. Dat was met Timo Werner vorig jaar nog een probleem. Of Juventus met Matthijs de Ligt opgewassen is tegen het sterke Chelsea is zeer de vraag.

Liverpool - Atletico Madrid  3-11-21 21:00

Liverpool - Atletico was in 2020 een genot om naar te kijken. In het Wanda Metropolitano werd het 1-0 voor de Spanjaarden, maar op Anfield was de formatie van Jürgen Klopp eigenlijk niet te houden en verdiende het de volgende ronde te halen. Waren het niet dat Adrian op doel stond en niet nummer één keeper Alisson Becker, waardoor Atletico twee houdbare ballen op doel schoot en naar de kwartfinale ging. Bij beide elftallen is sindsdien echter weinig veranderd op transfergebied. Liverpool speelt nog met dezelfde elf als toen, alleen Atletico mist Diego Costa. We hopen nog een keer op zo'n spektakel tussen deze twee ploegen. De eerste ontmoeting is in Spanje op 19 oktober om 21:00, kijken dus.

Ajax - Borussia Dortmund  19-10-21 21:00

Last but not least is onze enige Nederlandse ploeg: Ajax. De Amsterdammers kenden geen goed weekend in Enschede vorig week, maar herpakte zich in de eigen Johan Cruijff Arena en won van Vitesse met maar liefst 5-0. Steven Berghuis zou in die wedstrijd zwetend op de bank hebben gezeten, omdat onder zijn toezicht concurrent Antony ongelofelijk gretig was en een mooi doelpunt maakte. Zoals Ajax afgelopen weekend speelde, zou je denken dat dit een groep met mogelijkheden is. Borussia Dortmund komt op 19 oktober naar de Johan Cruijff Arena. Erling Braut Haaland is toch wel de man waar de aandacht op gericht mag worden. De Noorse aanvaller scoorde dit seizoen al drie keer in drie wedstrijden en gaf ook nog eens twee assists. Naast Haaland staat er nog een gevaarlijke aanvaller genaamd Donyell Malen voorin bij de Duitser, de snelle spits maakte bij PSV nog furore afgelopen seizoen maar is in Dortmund nog niet op stoom.