Zo verliepen de tien laatste ontmoetingen tussen PSV en Feyenoord

PSV-Feyenoord staat vaak garant voor spektakel. De twee topclubs treffen elkaar komende zondag in Eindhoven. Een mooi moment om terug te blikken op de laatste 10 ontmoetingen tussen de twee teams.

14 maart 2021

De meest recente ontmoeting tussen PSV en Feyenoord dateert van maart dit jaar, toen PSV net als aankomende zondag de Rotterdammers mocht ontvangen in het Philips Stadion. PSV opende sterk, maar als snel was het Feyenoord at de regie overnam en op 0-1 kwam dankzij Steven Berghuis. De Stadionclub had voor rust de wedstrijd kunnen beslissen, maar deed dat niet, waardoor PSV nog voor rust op gelijke hoogte kon komen via Donyell Malen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

31 januari 2021

Vanwege de coronapandemie werden alle toppers in het vorige seizoen uitgesteld naar de tweede seizoenshelft. Waardoor twee maanden voor de meest recente ontmoeting de ploegen elkaar ook al troffen. In Rotterdam was Feyenoord met 3-1 te sterk voor de Eindhovenaren. Ondanks dat Feyenoord in de weken daarvoor eigenlijk de titel al had verspeeld, speelde het alsof het er nog serieus in geloofde. Diemers, Berghuis en Linssen zorgden voor de Rotterdamse goals. Sangaré maakte de eretreffer voor PSV.

1 maart 2020

In maart 2020 was het Feyenoord dat sterk opende in Eindhoven. Na een aantal kansen was het Eric Botthegin die de 0-1 op het scorebord zette. In de tweede helft was PSV de betere en scoorde het ook via Cody Gakpo. Daarna kregen beide ploegen nog een aantal kansen op de winnende treffer, maar die viel niet, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

15 december 2019

De editie van Feyenoord-PSV in december 2019 ging de boeken in als de wedstrijd van Steven Berghuis. Na een ruim een uur spelen had de aanvaller een hattrick op zijn naam staan. Twee van de drie doelpunten kwamen uit een strafschop. Pereiro kon de pijn iets verzachten met de 3-1, maar daar bleef het bij.

24 februari 2019

De laatste drie edities van PSV-Feyenoord in Eindhoven eindigden allemaal in 1-1. Zo ook op 24 februari 2019. Nicolai Jørgensen zorgde in de zeventigste minuut voor de voorsprong voor Feyenoord. Al kon het daar niet lang van genieten. Twee minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. De doelpuntenmaker namens PSV was Hirving Lozano.

2 december 2018

Feyenoord-uit is altijd lastig. Zeker als het fanatieke legioen achter hun ploeg gaat staan. Dat gebeurde ook in december 2018. PSV was op dat moment de koploper in de Eredivisie en had de laatste dertien wedstrijden gewonnen. Jørgensen en Larsson scoorde voor rust voor Feyenoord. Twintig minuten voor tijd deed Bergwijn wat terug namens de Eindhovenaren, maar meer zat er niet in. Het was destijds de eerste nederlaag van het seizoen voor PSV.

25 februari 2018

Dit is de enige editie van Feyenoord-PSV in dit lijstje die PSV winnend wist af te sluiten. Op een koude zondagmiddag in een uiteraard volgepakte Kuip waren het Arias, Bergwijn en Pereiro die voor de winst voor PSV zorgde. De Rotterdammers kwamen bij 0-2 nog heel even terug in de wedstrijd door een goal van Vilhena, maar het zat er niet in voor Feyenoord. De wedstrijd eindige in 1-3.

17 september 2017

Feyenoord reisde in september 2017 als regerend landskampioen en koploper af naar Eindhoven. Al in de tweede minuut kwam PSV via Pereiro op voorsprong. Vlak voor rust kreeg Berhuis zijn tweede gele kaart, waardoor hij vroegtijdig kon gaan douchen. Na rust was Feyenoord, ondanks dat ze met een man minder speelden, sterker. Toch wisten ze niet te scoren, waardoor de punten in Eindhoven bleven.

26 februari 2017

Jens Toornstra opende in februari 2017 al na tien minuten de score namens Feyenoord. In het boeiende voetbalgevecht tussen de twee topclubs ging het over en weer. Pereiro maakte na ruim een uur spelen de gelijkmaker. Het duel eindigde op een krankzinnige manier. Nadat Jan-Arie van der Heijden de bal op doel kopte leek hij net niet over de lijn te zijn. Doordat keeper Jeroen Zoet de bal naar zich toe trok was de bal net aan over de lijn en werd het dus 2-1 voor de Rotterdammers. Punten die uiteindelijk goud waard bleken voor het latere kampioenschap.

;

18 september 2016

De enige Rotterdamse zege in Eindhoven in dit lijstje vond plaats op 18 september 2016. In het kampioensjaar van Feyenoord was het Eric Botthegin die de Rotterdammers op 0-1 zette uit een corner in de 82e minuut. PSV probeerde het nog wel, maar de bal wilde er niet in.