Van Geel: "Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord"

Martin van Geel heeft inderdaad geprobeerd om Louis van Gaal aan te trekken als opvolger van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. De Amsterdammer liet echter weten niet geïnteresseerd te zijn in de baan. Dat heeft Van Geel bevestigd tegenover De Telegraaf

"Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord", zegt Van Geel. "Hij stond er voor open om Feyenoord te doen in het jaar dat hij naar AZ kon. Maar toen werd hij niet door Feyenoord gevraagd en zat ik daar niet. Ik was technisch directeur bij AZ en haalde hem toen naar Alkmaar."

Uiteindelijk kwam Van Geel uit bij Jaap Stam, een trainer met aanzienlijk minder ervaring dan Van Gaal en Dick Advocaat, die ook kandidaat was om trainer te worden in Rotterdam. "Je kunt een punt maken van zijn ervaring. Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt, omdat tijdens de gesprekken het gevoel kwam dat hij het kon. Ik zag zijn ontwikkelingsmogelijkheden als coach. Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan."