'Jordy Zuidam topkandidaat om John de Jong op te volgen bij PSV'

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, is de belangrijkste kandidaat om John de Jong op te volgen bij PSV. Dat heeft sportmarketeer Chris Woerts dinsdagavond bij Vandaag Inside laten weten.

Johan Derksen had juist een andere naam verwacht. "Ik had gedacht Ted van Leeuwen, die is weg bij NEC Nijmegen en de vriend van de hulptrainer (Fred Rutten, red.). Die twee werkten ook samen bij Vitesse en NEC". Woerts denkt dat Van Leeuwen te eigenwijs is voor PSV. "Hij heeft een eigen mening en door de jaren heen een eigen netwerk opgebouwd".

Woerts begrijpt wel waarom PSV mogelijk aanklopt bij de FC Utrecht-directeur. "Zuidam heeft het niet slecht gedaan bij Utrecht. Hij heeft zeventig miljoen euro aan transfers gedaan de laatste tijd. Het is geen goed elftal momenteel en ze hebben weer rode cijfers bij Utrecht".

"Frans (van Seumeren, red.) moest weer de portemonnee trekken om de tekorten aan te zuiveren. Maar ik denk wel dat hij qua karakter in de structuur van PSV past, als het doorgaat", aldus Woerts.

PSV nam onlangs afscheid van De Jong. Beide partijen konden vanwege een vertrouwenscrisis niet meer met elkaar door één deur.

Net binnen