Pierie wil niet uitkomen voor Jong Ajax: "Dan had ik net zo goed bij Heerenveen kunnen blijven"

Kik Pierie mikt voor volgend seizoen op speeltijd in het eerste elftal van Ajax. De 18-jarige verdediger komt over van SC Heerenveen, maar maakt de transfer niet om uit te komen voor Jong Ajax. Dat zegt hij in een interview met de NOS. Pierie tekende deze week een vijfjarig contract in Amsterdam. 

"Natuurlijk wil ik bij Ajax gaan spelen, anders zou ik die kant niet op gaan. Bij een grote club zijn er geen garanties, maar ik ga gewoon voor mijn kans daar en dan zullen we wel zien hoe het loopt", zegt Pierie. "Ik zou niet de stap maken als ik het hele seizoen in Jong Ajax moet gaan spelen. Dan had ik net zo goed bij Heerenveen kunnen blijven."

Pierie is al bezig aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen als basisspeler. Bang voor een scenario als dat van Perr Schuurs, die afgelopen zomer door Ajax werd overgenomen van Fortuna Sittard en sindsien alleen in het tweede elftal speelt, is de jeugdinternational niet. "Ik ga naar Ajax om de concurrentiestrijd aan te gaan. Er staat al een heel goed team, maar ik ga proberen mijn plekje te veroveren."