Ten Hag geeft Gorter Eredivisie-debuut: "Daarom speelt hij"

Jay Gorter maakt zondagmiddag zijn basisdebuut bij het eerste van Ajax. De doelman, die sinds zijn transfer naar Amsterdam aan minuten moet komen bij het tweede elftal, oogst voor de wedstrijd nog veel lof van Erik ten Hag. Ook gaat de trainer van Ajax in op de afwezigheid van Noussair Mazraoui en Jurriën Timber en het feest na het behalen van het kampioenschap.

Kort voor de wedstrijd verteld Ten Hag voor de camera's van ESPN waarom Gorter zijn debuut mag maken:"Het feit dat hij wordt opgesteld geeft al aan dat we heel tevreden zijn met hem, daarom speelt hij." De toekomstig trainer van Manchester United is zeer tevreden over wat hij bij de jongeling heeft gezien bij Jong Ajax. "Hij heeft zich super doorontwikkeld."

Volgens Ten Hag is het behaalde kampioenschap de afgelopen week goed gevierd. "Je gaat toch merken dat je op leeftijd bent, dat je het niet meer zo lang kan. Doorgaan tot in de vroege uurtjes, dat deed me wel wat." Al met al beviel het feest wel: "We hebben het maximaal gevierd."

Tot slot ging de trainer van Ajax in op de afwezigheid van Mazraoui en Timber: "Timber loopt al lang met klachten, overbelastingsklachten. Die moet herstellen, dat gaat wel even duren denk ik. Hij heeft zichzelf beschikbaar gesteld om de titel binnen te halen, en dat heeft hij gedaan." Wanneer de verdediger, die in nadrukkelijke belangstelling staat van een aantal grote Europese clubs, weer terugkeert is onbekend. Over de afwezigheid heeft Ten Hag niet veel te vertellen. "Mazraoui heeft zich ziek afgemeld."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Speelronde 34 Eredivisie’

Brian Brobbey verrast door cijfer van Fresia: "Dat is wel weinig hoor"

Ons Team van het Seizoen voor het seizoen 2021/22

Wie promoveert er naar de Eredivisie? Dit is het programma voor de play-offs

Tilburg in rouw: Willem II gedegradeerd, spelers bedanken supporters

Flemming behoedt Fortuna Sittard voor degradatie met redding op de lijn

Uitslagen speelronde 34 Eredivisie: Willem II gedegradeerd, Heracles Almelo nacompetitie in

Handsbal Meijers (Sparta Rotterdam), geen strafschop voor Heracles Almelo

Opnieuw ontlading in Het Kasteel: fans Sparta gaan helemaal los na 0-2

Ajacied afgeslacht: "Niveau van een zenuwachtige F-pupil"

Supporters Feyenoord en Twente in opspraak na walgelijke acties: "Een stel hersenlozen"

Feest barst los op Het Kasteel na doelpunt Sparta Rotterdam