Matthijs de Ligt moest wennen bij Juventus: "Voor centrale verdediger extra lastig"

Dat hij de eerste maanden bij Juventus moest wennen, vindt Matthijs de Ligt helemaal niet raar. De verdediger weet dat iedere speler op die positie moet wennen en noemt Edson Álvarez van Ajax als voorbeeld.

"Het hoort erbij dat je moet wennen in een nieuwe voetbalomgeving, dat geldt voor iedere speler. Maar het is voor een centrale verdediger misschien wel extra lastig", zegt de Oranje-international tegen het Algemeen Dagblad. "Als middenvelder of aanvaller kun je meer momenten kiezen, maar als verdediger kan één moment van onoplettendheid al direct een tegendoelpunt betekenen."

Álvarez

De Ligt weet dat je, wanneer zoiets gebeurt, al direct een slechte wedstrijd speelt. "Daarom hebben verdedigers ook wat langer nodig bij een nieuwe club om zich te settelen. Kijk maar naar Ajax. Edson Álvarez is ook gehaald als centrale verdediger, maar hij speelt nu ook niet op die plek", zegt De Ligt over de Ajax-middenvelder. "Met een keeper heeft de centrale verdediger de meeste verantwoordelijkheid."

Goed of slecht

De Italiaanse media pakte De Ligt hard aan na een aantal mindere wedstrijden. "Het liefst krijg je geen kritiek, maar het hoort erbij. En als je een grote aankoop bent, komt het in groten getale. Dat is nu niet anders. Maar uiteindelijk moet je zelf bepalen waar je inhoudelijk iets mee kunt. Ik weet zelf vaak wel precies of ik goed of slecht heb gespeeld, wat wel en niet beter moet. En daar ben ik dagelijks mee bezig.''