Alles wat je moet weten over de loting van de Conference League!

Het is weer tijd om te loten. In de Conference League zijn Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse alle vier door. Dit is voor het eerst dat er vijf Nederlandse clubs (Ajax in de CL) door zijn naar de volgende ronde in maart. Hieronder lees je alles wat je moet weten over de loting voor de achtste finale van de Conference League.

Hoe laat en waar vindt de loting plaats?

De loting vindt plaatst om 13:00 uur. Om 12:00 uur kun je echter al kijken naar de loting voor de Europa League, hier zijn overigens geen Nederlandse clubs meer in te vinden. De loting wordt verricht in het Zwitserse Nyon. In deze plaats zit het hoofdkantoor van de UEFA. Je kunt naar de loting kijken via ESPN of de livestream van UEFA op hun website.

Deze clubs kunnen Feyenoord en AZ loten

Doordat Feyenoord en AZ als groepswinnaar in hun poule eindigden zijn de mogelijkheden van deze clubs anders dan die van PSV en Vitesse. De tegenstanders van de Rotterdammers en Alkmaarders worden gezien als ‘ongeplaatste’ clubs, omdat zij nog in de tussenronde hebben gespeeld. De Nederlandse clubs kunnen elkaar nog niet treffen. Dat is pas mogelijk vanaf de volgende ronde (kwartfinale).

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van de twee Nederlandse clubs:

Partizan
Bodø/Glimt
Slavia Praag
Marseille
PAOK
Leicester City

Deze clubs kunnen PSV en Vitesse loten

PSV en Vitesse kunnen alleen tegen de ‘geplaatste’ tegenstanders loten. Dat zijn alle groepswinnaars van de Conference League. De clubs uit Eindhoven en Arnhem kwalificeerden zich voor de achtste finale van de Conference League door te winnen van respectievelijk Maccabi Tel Aviv en Rapid Wien.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van de Nederlandse teams:

FC Kopenhagen
FC Basel
AA Gent
AS Roma
Stade Rennais
LASK

Feyenoord-doelman vertrekt