Wie gaat er uitblinken tegen Vitesse? Drie spelers om in de gaten te houden bij Ajax!

Ajax verloor zondagmiddag de kraker in de Eredivisie van PSV (1-2), maar veel tijd om teleurgesteld te zijn hebben de Amsterdammers niet. Woensdagavond staat de inhaalwedstrijd in de Eredivisie tegen Vitesse op het programma. Alfred Schreuder en zijn team kunnen de koppositie in de Eredivisie weer overnemen van PSV en daarnaast zullen de potentiële WK-gangers zichzelf willen laten zien. Dit zijn drie spelers om in de gaten te houden tijdens Ajax-Vitesse.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Doelpuntenmachine Brian Brobbey

Brian Brobbey keerde recentelijk weer terug in de punt van de aanval bij Ajax. De in Amsterdam geboren spits kwam dit seizoen al acht keer tot scoren en was tot twee maal toe de aangever. De 20-jarige aanvaller heeft dit seizoen slechts 92 minuten nodig om tot scoren te komen. Dit getal was lager, maar Brobbey kwam tegen PSV niet tot scoren. De nummer 9 van Ajax zal tot op het bot gemotiveerd zijn op te scoren tegen Vitesse. Brobbey maakt namelijk kans om met Oranje af te reizen naar het WK in Qatar.

Brian Brobbey scoort twee maal tegen Vitesse (4.80)

Spelmaker Steven Berghuis

Steven Berghuis is dit seizoen dé man op het middenveld bij Ajax. Ondanks dat het niet altijd even lekker loopt bij de Amsterdammers, weet de spelmaker telkens zijn stempel te drukken en belangrijk te zijn voor zijn team. In competitieverband kwam Berghuis al vijf keer tot scoren, waaronder een prachtige treffer tegen RKC. Daarnaast was hij vier keer de aangever in Amsterdamse dienst. De smaakmaker van Ajax strijdt ook voor een plek bij Oranje en komt wellicht zelfs in aanmerking voor een basisplaats. Berghuis zal zich ongetwijfeld willen laten zien.

Berghuis scoort en geeft een assists tegen Vitesse (4.75)

Sluitpost Remko Pasveer

Remko Pasveer begon het seizoen 2021/22 uitstekend en veroverde op 38-jarige leeftijd een plek onder de lat bij Oranje. Echter lukte het de Tukker de afgelopen zes Eredivisie-duels niet om de nul te houden. De goalie van Ajax kan het echter wel, want hij deed het al vier keer eerder dit seizoen. Pasveer zal zich, met het oog op het WK, tegen zijn oude club willen laten zien, zodat hij ondanks zijn hoge leeftijd toch nog een groot toernooi mee mag maken. 

Remko Pasveer houdt de nul en wint met Ajax van Vitesse (2.12)