Van Marwijk neemt het op voor Van Bommel: 'Technisch manager hoofdverantwoordelijk, niet hij'

Bert van Marwijk vindt dat Mark van Bommel niet hoofdverantwoordelijk is voor de slechte eerste seizoenshelft van PSV. Dat zegt hij zondagavond in het praatprogramma Rondo. Van Marwijk zegt dat het vooral de schuld is van technisch manager John de Jong. 

Van Marwijk was adviseur bij PSV toen Van Bommel de leiding had. De oud-bondscoach zegt in het programma over zijn schoonzoon: "In mijn ogen is hij veel minder schuldig dan de technisch manager, John de Jong. Als trainer ben je afhankelijk van het aankoopbeleid, een coach kan nooit al die spelers bekijken." 

Niet hoofdverantwoordelijk

Volgens Van Marwijk zou Van Bommel 'met zijn vuist op tafel hebben geslagen' over een paar spelers. "Maar ja, die zijn niet gehaald of die konden niet worden gehaald. Je moet kunnen vertrouwen op de scouting. Mark is medeverantwoordelijk, maar niet hoofdverantwoordelijk."

Over de selectie van PSV zegt Van Marwijk: "De selectie is scheef en te groot, vind ik. Volgens mij heeft John de Jong dat zelf ook gezegd. Mark miste bijvoorbeeld een verbindingsspeler, maar die zat gewoon niet in de selectie. Hij heeft zelf genoegen namen aangedragen, maar het gebeurde niet of het kon niet."

Andere houding

De voormalig bondscoach vindt dat Van Bommel 'veel dingen goed opgepikt' heeft. Hij noemt hem dan ook een 'heel goede trainer die ongelooflijk snel dingen ziet'. Wel geeft hij toe dat zijn schoonzoon een andere houding aan had moeten nemen. "Wij kunnen heel goed dingen tegen elkaar zeggen en ik heb nog nooit ruzie met hem daarover gekregen. Ik stelde hem vooral vragen en een paar keer heb ik gezegd: dit zou ik zo doen. Ook heb ik hem bijvoorbeeld aangesproken op de manier zoals hij langs het veld stond."

De Jong wordt gemist

Ook de uitgaande transfers van Luuk de Jong, Hirving Lozano en Angeliño zouden voor veel problemen hebben gezorgd, aldus Van Marwijk. "Dat zijn misschien veertig goals en dertig assists. Dat ben je allemaal kwijt. Mark heeft toen de fout gemaakt door te zeggen dat de selectie beter was dan die van het seizoen ervoor. Hij deed dat om de club en de spelers te beschermen. Dat had hij niet moeten zeggen, maar dat weet hij ook.” 

De voormalig bondscoach weet dat de selectie van PSV treurt om het vertrek van de voormalig trainer, die werd vervangen door Ernest Faber. "De spelers vinden het verschrikkelijk dat hij is ontslagen. Ze bellen en appen hem nog iedere dag."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

VIDEO: Cagliari-fans zingen Gastón Pereiro toe bij aankomst in Italië

OFFICIEEL: Steven Bergwijn verruilt PSV voor Tottenham Hotspur

Schokkende analyse over Van Bommel: 'Manipulerend en obsessief'

'Meevaller voor PSV: Eindhovenaren ontvangen toch nog miljoenen voor Pereiro'

'PSV wil acht miljoen euro betalen voor Van Aanholt, Nederlander ziet transfer zitten'

Van Aanholt bevestigt interesse uit Eindhoven: "PSV heeft inderdaad een bod gedaan"

ED: Snel witte rook tussen PSV en Tottenham over Bergwijn, flinke transfersom

'Martin van Geel moet de nieuwe technisch directeur worden van PSV'

Ronald Waterreus fileert Mark van Bommel en Bert van Marwijk

Joël Veltman rouwt niet om vertrek Steven Bergwijn bij PSV: "Voor ons alleen maar goed"

'PSV vraagt hoog bedrag aan Steven Bergwijn na breken belofte met de club'