Felle kritiek op Mark van Bommel na #BARPSV: "Erik ten Hag gaf wel het goede voorbeeld"

Terwijl de tendens na afloop van FC Barcelona - PSV vooral positief was - de Eindhovenaren zouden goed gespeeld hebben - stelt Valentijn Driessen zich in De Telegraaf toch kritisch op. Mark van Bommel liet volgens hem voor het eerst een flinke steek vallen: "Het was een inschattingsfout van Van Bommel om de basiself van ADO-uit te handhaven."

Van Bommel kopieert Guardiola

Driessen stelt dat Gutierrez 'gewoon' had moeten spelen: "Het getuigde eveneens van hoogmoed om de beste speler na Lozano – de Mexicaanse aankoop Erick Gutierrez – 82 minuten op de bank te houden. Alle kulargumenten ten spijt van: ’niet ingespeeld’, ’laat bij de selectie’, ’niet eigen met systeem’ of ’zorgen dat je plan A zo verbetert, dat je plan B niet nodig hebt’. Het laatste komt rechtstreeks uit het vocabulaire van Pep Guardiola en is daarmee een stukje onvervalst plagiaat van het niveau-Jesse Klaver. Met die verklaringen in de hand zou Gutierrez na die acht minuutjes in Barcelona niet kunnen starten tegen Ajax. Maar Van Bommel moet weten dat topspelers altijd en overal kunnen spelen."

Ten Hag gaf goede voorbeeld

In de Johan Cruijff Arena gaf Erik ten Hag een dag later juist het goede voorbeeld, zo vindt Driessen: "Tactisch gezien logisch dat Carel Eiting de geblesseerde Matthijs de Ligt verving en niet publiekslieveling en international Donny van de Beek. Durft Ten Hag die lijn door te trekken dan zou Dusan Tadic - los van Klaas-Jan Huntelaars beschikbaarheid - de spits kunnen zijn tegen PSV."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE FC Barcelona - PSV, Champions League: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

Bizarre aanval: Alle 10 de spelers van Barcelona raakten de bal bij 4-0 Messi tegen PSV

VIDEO: Bankzitter Bart Ramselaar ruilt shirtje met Lionel Messi

Afschuwelijke beelden: PSV-fan ligt op grond en krijgt klappen met stoel

Fanbeelden: De vrije trap van Messi tegen PSV vanachter het doel

Mark van Bommel: "Messi is de beste van de wereld, nog steeds"

Hélène Hendriks dist Johan Derksen

Prachtig: Barcelona-ster Ousmane Dembélé poseert met shirt Appie Nouri

Mark van Bommel legt uit wat PSV fout deed tegen Barcelona