Van de Beek was "voor 100 procent rond met Real Madrid"

Het was een kwestie van tijd, of Donny van de Beek zou tekenen bij Real Madrid. De middenvelder van Ajax zou Frenkie de Jong achterna gaan naar Spanje, maar vertrok later toch naar Manchester. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers zegt bij Ajax Life dat Van de Beek op het punt stond om naar Madrid te gaan.

"Een aantal clubs belde naar mij met de vraag; ‘hoe zit het met Donny? Is hij klaar voor de volgende stap? Wij willen hem graag hebben’”, zegt Albers. Na de imponerende CL-campagne nam de interesse in Van de Beek toe. “Een van die clubs was Real Madrid. Als die bellen, moet je daar altijd serieus naar luisteren en dat hebben we ook gedaan”, blikt de zaakwaarnemer terug.

Door het vertrek van Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus), wilde Ajax Van de Beek destijds nog niet laten vertrekken. “We hebben toen wel alles in orde gemaakt voor een transfer voor het jaar daarop. Dus de papieren waren al getekend”, onthuld Albers. “Rond december/januari is Real Madrid in Amsterdam geweest, op het kantoor van Marc Overmars. Daar is ook met Edwin van der Sar gesproken en zijn de handen geschud. Het was op dat moment 100 procent rond.”

In de maanden daarna zou Van de Beek gekeurd worden en in de zomer naar Madrid gaan. Toen kwam corona en zag de hele wereld er ineens heel anders uit. “Dat is ook voetbal”, zegt Albers. “Donny moest nog medisch worden gekeurd, maar dat kon niet. Niet alleen vanwege corona, maar Real wist dat ze er dan aan vast zouden zitten.” Uiteindelijk was Van de Beek het wachten zat en vertrok hij naar Manchester United.