Goed nieuws voor Luuk de Jong: Ook Cavani niet haalbaar voor Barcelona

FC Barcelona is nog altijd naarstig op zoek naar versterking in de voorhoede. Eerder werd Álvaro Morata nog gelinkt aan een overstap, maar Juventus hield deze plannen tegen. Ook Edinson Cavani blijkt niet haalbaar. Manchester United wil niet meewerken aan een vertrek. Het is nog maar de vraag of FC Barcelona er deze winter nog in slaagt om een spits vast te leggen.

Edinson Cavani werd in de zomer ook al gelinkt met een overstap. Zo zou toenmalig manager Ronald Koeman veel interesse hebben in de Uruguayaanse spits. Bij Manchester United komt de spits onder manager Rangnick weer iets meer aan spelen toe. De coach heeft met Cavani gepraat en laat aan de Engelse media weten de spits hard nodig te hebben. “Hij is een rolmodel voor de jongere spelers. Zijn mentaliteit, werklust en ervaring worden enorm gewaardeerd.”

Goed nieuws voor De Jong

Slecht nieuws voor de club uit Barcelona, maar goed nieuws voor Luuk de Jong. De spits van FC Barcelona werd eerder gelinkt aan een overstap naar laagvlieger Cadiz, maar hier had de spits geen trek in. FC Barcelona zou De Jong mede willen verkopen vanwege zijn salaris, wat €1.200.000 per jaar bedraagt. De club kampt al enige tijd met financiële problemen en met het aflossen van de Nederlander zou er iets meer ruimte komen in het budget.