Noppert dacht aan stoppen: "Op een gegeven moment zakt de moed wel een beetje weg"

Andries Noppert lijkt inmiddels zeker van een basisplaats bij Oranje, maar dat lag totaal niet in de lijn der verwachting. De doelman van sc Heerenveen laat weten dat hij vorig jaar zelfs dacht om te stoppen en is dan ook extra trots op zijn huidige staat van dienst.

"Dat was bij Go Ahead, toen speelde ik nog niet eens", aldus Noppert in gesprek met OnsOranje. "Toen speelde ik nog niet eens. Het is wel bizar, hè. Dat is ongelooflijk, hoe mooi is dat dan? Ik heb er eigenlijk nog niet aan teruggedacht. Ik kijk niet zo naar het verleden. Ik heb misschien zelf ook wel verkeerde keuzes gemaakt. Maar misschien had het allemaal wel zo moeten zijn. Ik ben waar ik nu ben."

De Oranje-goalie had op dat moment te maken met veelvuldig blessureleed.  "Ik had steeds een terugval en werd steeds weer opnieuw geopereerd. Toen zat ik met mijn ouders en vrouw aan de eettafel. Op een gegeven moment zakt de moed wel een beetje weg, ook bij hen. Ze zeiden: heb je de puf en de energie er nog wel voor om het nog een keer te doen? Om er weer voor te strijden en het herstel nog een keer aan te gaan", aldus de Nederlander.\

Vrouw Andries Noppert

"Mijn vrouw zei ook dat ik misschien iets anders moest gaan zoeken, wat mij leuk leek. Alleen daar heb ik nooit over nagedacht en snel afgewimpeld. Ik zei: we gaan door tot het bittere eind. Ik ben blij dat we dat hebben gedaan", lacht hij", besluit hij. Noppet staat, naar alle waarschijnlijkheid, ook tegen Qatar weer in het doel van de ploeg van Van Gaal.