Vijf redenen waarom PSV nu wel wint van Feyenoord

PSV ontvangt zondag Feyenoord in het eigen Philips Stadion. Ondanks dat PSV vaak boven Feyenoord eindigt op de ranglijst, zijn de onderlinge duels voor de Eindhovenaren bijna altijd lastig te noemen. Vaak is de verklaring dat Feyenoord PSV wel ligt als tegenstander. Dit zijn vijf redenen waarom PSV dit keer wél wint van Feyenoord.

Feyenoord in uitduels

Feyenoord geeft dit seizoen in de uitduels vrijwel niet thuis. De Rotterdammers verloren de laatste twee uitduels met Elfsborg en FC Utrecht. Het is geen geheim dat Feyenoord in De Kuip een ander Feyenoord is dan in een uitduel. Het publiek geldt daar als een twaalfde man. In het Philips Stadion liggen daarom kansen voor PSV, wetende dat Feyenoord dinsdag óók een uitduel speelt tegen Maccabi Haifa.

Selectie

Als je de twee selecties naast elkaar legt is duidelijk wie de favoriet is. De afgelopen seizoenen was PSV niet bij machte om door de defensie van Feyenoord heen te combineren. Uit de counter sloegen de Rotterdammers dan ook vaak toe. De laatste thuiszege dateert van 2017, toen PSV met 1-0 wist te winnen. De ploeg van Roger Schmidt blaakt nu van het zelfvertrouwen, nu eindelijk weer een Eredivisie-topper gewonnen is (AZ 0-3). Dat smaakt naar meer voor de Eindhovenaren, die donderdag eerst thuis moeten afrekenen met Real Sociedad om het goede gevoel vast te houden.

Historie

Feyenoord kwam 65 keer eerder op bezoek in het Philips Stadion voor een Eredivisie-wedstrijd. 33 keer werd er verloren van PSV, dat dus de helft van de wedstrijden tegen Feyenoord thuis wint. De grootste zege uit de clubgeschiedenis was natuurlijk de 10-0 in het seizoen 2010/2011. Feyenoord zal er niet graag aan terugdenken, maar de cijfers liegen niet.

Feyenoord-spelers

Wat ook niet in het voordeel spreekt van Feyenoord, is dat maar twee spelers ooit wonnen in Eindhoven: Jens Toornstra en Justin Bijlow. Gernot Trauner wist met zijn LASK Linz in 2019 ook niet te winnen in Eindhoven, in het Europa League duel werd het 0-0. In de Feyenoord-selectie zijn er maar een aantal spelers die weten hoe zo'n topper winnend afgesloten moet worden. Bij PSV zijn spelers als Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Mario Götze ervaren genoeg om in dit soort wedstrijden de ploeg op sleeptouw te nemen.

Scheidsrechter bij PSV-Feyenoord is Makkelie

Danny Makkelie fluit zondag de topper in Eindhoven. De 38-jarige scheidsrechter floot voor het laatst deze twee ploegen in 2018. Feyenoord verloor onder leiding van Danny Makkelie met 1-3 van PSV. Dat spreekt andermaal in het voordeel voor de Eindhovenaren.

Op deze zender is PSV-Feyenoord zondag te bekijken

PSV - Feyenoord is zondag om 14:30 uur live te bekijken op ESPN. 

historie psv-feyenoord in eindhoven.

Ook interessant