Louis van Gaal al sinds 2014 ongeslagen als bondscoach van Oranje

De eerste termijn van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal, tussen 2000 en 2001, eindigde in mineur door het mislopen van het WK 2002. Twintig jaar later is Van Gaal opnieuw (voor de derde maal) bondscoach en is hij samen met zijn tweede periode tussen 2012 en 2014 al 25 wedstrijden op rij (in de reguliere speeltijd) ongeslagen als bondscoach.

Louis van Gaal startte zijn reeks in 2014 tijdens zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal met een teleurstellend gelijkspel tegen Ecuador (1-1). Hierna won Oranje onder Van Gaal vier maal op rij onder meer van Spanje (1-5) en Mexico (2-1). Vervolgens volgde een kwartfinale op het WK tegen Costa Rica die in 0-0 eindigde en gewonnen werd na strafschoppen. In de halve finale speelde Nederland tegen Argentinië opnieuw gelijk, maar ditmaal verloor Oranje de penaltyserie. De troostfinale tegen Brazilië werd wel gewonnen (0-3). 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Oranje Van Gaal WK EK Nations League Nederlands elftal

In september 2021 zat Van Gaal voor het eerst weer op de bank als bondscoach van Oranje. Hij zag Oranje gelijkspelen tegen Noorwegen (1-1). Hierna volgde een zegereeks van vier wedstrijden waarin onder meer werd afgerekend met Turkije (6-1). Oranje speelde teleurstellend gelijk tegen Montenegro, maar plaatste zich door een overwinning op Noorwegen rechtstreeks voor het WK 2022. Tijdens oefeninterlands tegen respectievelijk Denemarken en Duitsland verloor Van Gaal met Oranje ook niet en in de Nations League bleef Nederland ook ongeslagen. Met de recenteoverwinning tegen Polen (0-2) en België (1-0) heeft Van Gaal zijn ongeslagen reeks (in reguliere speeltijd) uitgebreid naar 25 wedstrijden, waarvan hij er maar liefst achttien winnen afsloot.