AS Roma wijzigt tactiek tegen Ajax: "Gefocust op de defensieve details"

Paulo Fonseca heeft veel vertrouwen in de Europa League-return tegen Ajax van donderdagavond. De trainer van AS Roma heeft bevestigd dat Leonardo Spinazzola niet inzetbaar is, terwijl Rick Karsdorp terugkeert.

De Portugese coach stond de pers woensdagmiddag te woord. Fonseca deed geen moeite om iets van spanning weg te nemen bij zijn ploeg in aanloop naar de clash met Ajax. "We weten allemaal dat dit misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt".

"Het is belangrijk om te beseffen dat we tegenover een erg sterk team staan en we mogen niet meer denken aan de wedstrijd in Amsterdam", vervolgt de 48-jarige oefenmeester. "Ik wil een team zien dat vecht alsof er nooit een andere wedstrijd geweest is of nog gespeeld wordt".

Voorbereiding

De nummer zeven van de Serie A verdedigt in eigen huis een voorsprong na de 1-2 zege in Amsterdam. Die uitgangspositie heeft ook invloed gehad op de voorbereiding van het tweede duel.

"We hebben ons goed voorbereid door ons te focussen op de defensieve details. We moeten goed verdedigen. We zullen wel moeten, want zij zijn aanvallend sterk. Of we de paniekmomenten kunnen vermijden?"

"We weten allemaal dat we ons geen fouten kunnen veroorloven. We moeten gefocust en mentaal in balans zijn. In Amsterdam hadden we het lastig in de fase nadat zij scoorden, maar we bleven in balans en zorgden later in de wedstrijd voor de ommekeer".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Rick Karsdorp

Spinazzola viel in de heenwedstrijd geblesseerd uit. De linkervleugelverdediger is niet op tijd fit geraakt om donderdag in actie te kunnen komen. De achttienjarige Riccardo Calafiori, het talent uit de eigen opleiding, is de meest logische optie op die positie. 

Rick Karsdorp is weer inzetbaar na een schorsing. De ex-Feyenoorder kreeg in de achtste finale tegen Shakhtar Donetsk een gele kaart, terwijl hij op scherp stond. Fonseca wilde nog niet kwijt of de 26-jarige rechtsback aan de aftrap staat in Stadio Olimpico.

Wedstrijdinformatie

Ajax en AS Roma trappen donderdagavond om 21.00 uur af in Rome. De Amsterdammers moeten een 1-2 achterstand goed zien te maken. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de halve finales van de Europa League. De wedstrijd is te zien op de zenders van RTL 7 en ESPN, dat ook een livestream heeft. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over AS Roma-Ajax’

Opstelling Ajax vs. Vitesse: Rensch op tijd fit voor bekerfinale

Lovende woorden voor Ajax-uitblinker tegen AS Roma: "Een superieure leider, echt ongelooflijk"

Rick Karsdorp geniet als 'echte Feyenoorder' van zege op Ajax: "Ik win het liefst van Ajax"

10 tweets die alles zeggen over AS Roma - Ajax

VIDEO GOAL: Edin Džeko schiet AS Roma naast Ajax

VIDEO GOAL: Brian Brobbey zorgt binnen vier minuten voor de openingstreffer

Social media: Kijkers AS Roma - Ajax opperen voor inbreng van Brobbey

Ajax-fans gefrustreerd tijdens #ROMAJA: "Baltempo is lager dan onder Frank de Boer"

Ten Hag verklaart keuze voor Klaiber: "Daarom heb ik nu voor hem gekozen"

Opstelling Ajax vs. AS Roma: Stekelenburg terug onder de lat, Klaiber rechtsback