Frenkie de Jong wél naar PSG: "Kans is 95 procent"

De Telegraaf pakte vrijdag uit met het nieuws dat Frenkie de Jong heeft gekozen voor een transfer in de zomer naar Paris Saint-Germain. De middenvelder zelf ontkent de berichtgeving, maar volgens Valentijn Drienssen, chef voetbal bij de krant, houdt de middenvelder de schijn op en klopt het nieuws wél. Dat zei hij maandagavond bij Natafelen

"Zijn keuze is in principe op PSG gevallen", zegt Driessen. "Er zijn heel veel clubs in hem geïnteresseerd en die willen ook een hoop geld betalen, maar er zijn er maar twee die dit bedrag voor hem willen betalen. Hij kan bij wijze van spreken ook zeggen dat hij naar VfL Wolfsburg wil, maar dan zegt Ajax dat die maar twintig miljoen willen betalen. De keuzevrijheid is niet onbeperkt." Volgens de journalist is een tranfer naar PSG zeer waarschijnlijk. "90-95 procent."

Volgens Driessen is de vraagprijs van Ajax voor De Jong gestegen. "De prijs is nu 75 miljoen. Dat krijgen wij natuurlijk bevestigd. Ajax is bereid om voor die prijs te verkopen. Twee maanden geleden werd er gezegd dat De Ligt en De Jong samen voor 85 miljoen zouden gaan, maar nu is er voor alleen De Jong 75 miljoen neergelegd."