Vitesse hoopt op steun in De Kuip: "Onze wens is om supporters mee te nemen"

Vitesse gaat er alles aan doen om op zondag 18 april fans toe te laten bij de bekerfinale. De Arnhemmers gaan naar de mogelijkheden kijken om niet in een lege Kuip te hoeven spelen.

Vitesse weet dat er versoepelingen vanuit Den Haag nodig zijn om dit mogelijk te maken, maar de club gaat wel in gesprek met verschillende instanties. "Op dit moment is nog onduidelijk hoe de organisatie rondom de bekerfinale er precies uit gaat zien", laat de club volgens het ANP weten aan haar fans. "Natuurlijk is het onze wens om, als de situatie het toelaat, supporters mee te mogen nemen naar de finale". 

Vitesse bereikte dinsdagavond de bekerfinale ten koste van VVV. De Venlonaren gingen met 2-0 ten onder, mede dankzij een prachtige treffer van Oussama Tannane. Of de wens van de Arnhemmers uitkomt, is nog even afwachten. "Het ligt niet in onze handen. De komende periode trekken we met verschillende betrokken instanties op om te kijken naar de mogelijkheden". 

SC Heerenveen - Ajax

Woensdagavond staat de andere halve finale op het programma. Om 21.00 uur neemt SC Heerenveen het in eigen huis op tegen Ajax. De Friezen versloegen in de kwartfinale Feyenoord op spectaculaire wijze: 4-3. Ajax ging ten koste van PSV door naar de halve finale dankzij een 2-1 zege. De winnaar van Heerenveen - Ajax is de thuisspelende club in de bekerfinale.