Bosz bevestigt interesse KNVB: "Ben je beschikbaar?"

Peter Bosz heeft nog steeds de wens om ooit bondscoach te worden van Oranje. Ruim een jaar geleden stond de oefenmeester op het lijstje van de KNVB, maar het belletje van de KNVB-directeur nam hij niet serieus.

"Natuurlijk zou ik ooit bondscoach willen worden, als die kans zich voordoet", zegt Bosz in De Telegraaf. Na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona nam Hoogma contact op met de 57-jarige trainer. "Zijn vraag was: ben je beschikbaar? Terwijl hij wist dat ik toen onder contract stond bij Bayer Leverkusen. Dat was het eigenlijk".

"Als mij was gevraagd of ik bondscoach wilde worden, was dat in ieder geval iets geweest om over na te denken. Ik denk dat ik ook in dat geval gewoon bij Leverkusen was gebleven", verduidelijkt de huidige trainer van Olympique Lyon, die deze zomer tot medio 2023 heeft getekend in Frankrijk. "Als er mensen zijn die vooruit willen plannen en bepaalde ideeën hebben, mogen ze me bellen. Zolang dat niet gebeurt, houd ik er geen rekening mee".

Bosz liet in het interview ook weten dat Olympique Lyon mogelijk zijn laatste klus als trainer is. "Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest. Ik pin me nergens op vast. Maar je moet niet vergeten dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet of nauwelijks zie".