PSV-huurling heeft duidelijk doel voor ogen: "In de toekomst wil ik doorbreken bij PSV"

Shurandy Sambo gaat komend seizoen op huurbasis spelen voor Sparta Rotterdam. Het hoofdstuk bij PSV sluit hij echter nog niet, want zijn doel blijft om door te breken in Eindhoven. Sparta heeft een optie tot koop op de vleugelverdediger, maar daar kunnen de Eindhovenaren voor gaan liggen.

Het is Sparta gelukt om een optie tot koop van zo'n half miljoen euro op te laten nemen in de huurovereenkomst, maar er is geen sprake van een eenzijdige optie en dat betekent dat PSV een definitieve overstap kan dwarsbomen. "Het doel blijft om bij PSV door te breken in de toekomst", aldus Sambo in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Er leken kansen te zijn voor de twintigjarige vleugelverdediger, maar trainer Ruud van Nistelrooij besloot om de voorkeur te geven aan Ki-Jana Hoever en Philipp Mwene. Ondanks de sterke voorbereiding bleek het nog niet genoeg wat Sambo op het veld liet zien, maar toch waren er meer opties dan alleen de club uit Spangen. "Op dat moment was duidelijk dat ik verhuurd mocht worden en heb ik met meerdere clubs gesproken".

Na advies van voormalig PSV'er Denzel Dumfries koos hij voor Sparta en dat ziet hij als de 'juiste tussenstap'. Na twee heftige knieblessures was Sambo niet van plan om op kunstgras te gaan spelen en gelukkig voor hem én Sparta heeft de club besloten het kunstgras te vervangen voor natuurgras. "Hopelijk kom ik snel in de basis en kan ik zoveel mogelijk minuten maken, want dat is voor mij nu enorm belangrijk".