Waarschijnlijk héél 2020 geen fans bij voetbalduels

Het lijkt er op dat er in 2020 geen wedstrijden in het betaald voetbal worden gespeeld mét toeschouwers. Alexander Kekulé, een Duitse viroloog, liet dat dit weekend al weten en collega-viroloog Ab Osterhaus denkt er hetzelfde over.

Voetbalfans

Kekulé vertelde op de Duitse televisie dat hij het zich niet kan voorstellen dat er dit kalenderjaar nog 60.000 voetbalfans in een stadion zullen zullen. Osterhaus gaat daar in De Telegraaf dieper op in: "Als je grote groepen mensen bij elkaar laat komen, dan heb je de kans dat daar geduvel van komt."

Johan Cruijff Arena

"De kans is groot dat je dat niet onder controle houdt. Stel dat de huidige maatregelen teruggeschroefd kunnen worden en je laat het toe dat de Arena volloopt met 50.000 man. Als daar twintig mensen bij zitten die het virus hebben, dan heb je alweer een flinke uitbraak te pakken. En kun je weer terug bij af zijn."

Contact

"Er zijn rondom zo’n wedstrijd heel veel mensen die met elkaar in contact komen. Niet alleen in het stadion, maar ook in de stad, waar fans gaan eten en bier drinken."