Onana: "Het is mijn recht om een contract wel of niet te ondertekenen"

André Onana stond zondag tegen Go Ahead Eagles (2-1 nederlaag) weer eens in het doel bij Ajax. Tegenover de NOS ging de international van Kameroen na afloop in op zijn vertrek komende zomer uit Amsterdam. 

"Het is mijn recht om een contract wel of niet te ondertekenen. Het leven gaat om het maken van keuzes. Ik denk dat ik het jarenlang geweldig heb gedaan voor deze club en ik denk dat mijn tijd bij Ajax erop zit. Ik heb mijn best gedaan voor deze club en het was belangrijk voor mij om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging."

Blessure Pasveer

Dat hij tegen Eagles in actie moest komen vanwege de blessure van Remko Pasveer, had hij vooraf niet verwacht. "Ik was verrast, want zaterdag wist ik nog niet dat ik zou gaan spelen. Het is normaal voor mij. Toen ik terugkwam van mijn schorsing, was ik er om het team te helpen. Als het team mij nodig heeft, ben ik altijd beschikbaar."

En dat kan wel eens nodig zijn, want Pasveer lijkt minimaal een paar weken uitgeschakeld. Onana is er klaar voor. "Ik ben het gewend om grote wedstrijden te spelen, dus dat is voor mij niet nieuw. Als ik moet spelen, speel ik. Als ik niet hoef te spelen, ondersteun ik het team zoals ik altijd doe."

Feyenoord-doelman vertrekt