Van der Gijp komt met nieuws over het contract van Arne Slot

Arne Slot tekende in februari voor een contractverlenging van één jaar tot 2024. Feyenoord liet hiermee het vertrouwen in de hoofdtrainer zien. Een tussentijds vertrek van Slot is daarom zo goed als uitgesloten. Mocht er een club toch geïnteresseerd zijn, staat er in het contract van de 43-jarige trainer een afkoopclausule. Zo meldt René van der Gijp tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

Van der Gijp kwam dinsdag met het nieuws over het contract van Slot. Ook vertelde de analist hoeveel geld clubs zouden moeten betalen mochten zij het contract van de Feyenoord-trainer willen afkopen, namelijk zeven miljoen euro.

Slot zelf heeft meerdere malen aangegeven niet te willen vertrekken uit Rotterdam. Johan Derksen vindt dat de Feyenoord-trainer zich uitstekend gedraagt in de media. “Willem van Hanegem vond dat Slot duidelijk moest zijn, maar ik kan me voorstellen dat hij niet duidelijk is. Die jongen heeft een contract bij Feyenoord. Daar hebben ze hem ook de kans gegeven en die combinatie blijkt heel goed te werken. Misschien is het niet aan de orde dan vind ik het ook wel netjes dat Slot niet mee speculeert.”