RKC gaat de bus niet parkeren tegen Ajax: "Past niet bij onze speelwijze"

RKC Waalwijk zal niet de bus gaan parkeren als Ajax komend weekend op bezoek komt in Waalwijk, zegt trainer Fred Grim tegen FOX Sports. Hij denkt dat zijn team daar niet beter van wordt. "Je moet kijken naar wat de kwaliteiten van de spelers zijn en welke speelwijze daar bij hoort", zegt Grim.

De Waalwijkers moeten het na een moeizame seizoenstart op gaan nemen tegen de koploper uit Amsterdam. RKC behaalde slechts één punt tot nu toe, maar Grim zag wel positieve punten in het spel. "Als je de wedstrijden terugkijkt, moet je jezelf achter de oren krabben. We maken de kansen niet af en krijgen in de tweede helft dan vaak de deksel op de neus", constateert Grim. "Dat hebben we dit seizoen een aantal keer gehad."

"Daar hebben we het team niet voor"
Tegen Ajax zal het ook niet eenvoudig worden om punten te gaan pakken, maar RKC zal zich niet in gaan graven. "Daar hebben we ook het team niet voor", vindt Grim. "We hebben laten zien goed voetbal te kunnen spelen in de Eredivisie. Alleen de nodige momenten in het scoren en in het voorkomen van doelpunten moeten veel beter."