Eindelijk duidelijkheid? 'Messi neemt beslissing over vervolg interlandloopbaan'

Eindelijk duidelijkheid? 'Messi neemt beslissing over vervolg interlandloopbaan'

Als het aan de Argentijnse bondsvoorzitter Claudio Tapia ligt, keert Lionel Messi aankomende zomer terug bij de nationale Argentijnse ploeg, dat maakt de krant Marca op uit enkele uitspraken van Tapia. De aanvaller van Barcelona kwam sinds de WK-wedstrijd tegen Frankrijk op 30 juni niet meer in actie voor zijn land.

Tapia twijfelt niet aan terugkeer
Los Albicelestes speelde sinds de uitschakeling op het WK zes oefenwedstrijden. Lionel Messi was geen een keer van de partij. "Leo heeft nooit bedankt voor de nationale ploeg. Ik twijfel er niet aan dat hij zal terugkeren wanneer hij wordt opgeroepen", zo vertelt Tapia tegen Marca.

Selectief wedstrijden uitkiezen
De krant zegt dat Messi aankomende zomer tijdens de Copa America weer het blauw-witte shirt aan zal trekken. Het toernooi wordt dan georganiseerd in Brazilië. De aanvaller is inmiddels 31 jaar en wil selectiever zijn interlands uitkiezen. Voor oefenwedstrijden heeft hij weinig zin om vanuit Spanje de Atlantische Oceaan over te steken, maar voor eindtoernooien lijkt hij wel beschikbaar te zijn. 

Tekst gaat verder onder de foto

Messi stopte al eerder
In 2016 stopte Messi ook al bij de nationale ploeg, nadat hij met Argentinië de finale van de Copa America verloor van Chili. Hij kwam echter snel terug op die beslissing en ging 'gewoon' mee met zijn ploeg naar het WK van 2018 in Rusland en stond ook aan de aftrap van de kwalificatiewedstrijden. 

Feyenoord-doelman vertrekt