Technisch manager van Ajax is duidelijk: ‘Ga ervan uit dat niemand meer vertrekt’

Gerry Hamstra heeft in een gesprek met Voetbal International gesproken over de huidige selectie van Ajax. Hierin heeft de technisch manager laten weten dat hij niet van meer vertrekkende spelers uitgaat.

“Ik ga ervan uit dat er van deze kern niemand meer vertrekt. Natuurlijk kan je nooit nooit zeggen, dat heb ik inmiddels ook wel geleerd”, zo vertelt Hamstra. “Maar we hebben het er ook met de spelers over, voeren gesprekken. Ook met spelers die mogelijk een vertrekwens hebben.” Hamstra vindt het niet meer dan logisch dat er veel interesse is in spelers van Ajax. “Er staat kapitaal op het veld. En het zijn allemaal jongens die zichzelf bij ons hebben doorontwikkeld. Daar zetten we ook altijd op in, en dat is nu niet anders met jongens als Bergwijn, Wijndal en Bassey.”

Tagliafico en Schuurs

Eerder werd bekend dat Nicolas Tagliafico af stevent op een vertrek bij Ajax. Hij zou voor vier miljoen euro de overstap kunnen maken naar het Olympique Lyon van Peter Bosz. Perr Schuurs zou na de komst van Calvin Bassey niet zeker zijn van veel speeltijd en dus ook nog kunnen vertrekken, onder andere Bologna zou interesse hebben in de centrale verdediger.