AC Milan ontslaat trainer Marco Giampaolo al na zeven wedstrijden

AC Milan heeft per direct afscheid genomen van Marco Giampaolo. Dat heeft de club maandagavond bekend gemaakt via officiële kanalen. De Italiaanse trainer werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als opvolger van Gennaro Gattuso, maar verloor in zijn eerste zeven competitiewedstrijden vier keer.

Daardoor staat de gevallen grootmacht uit Milaan nu op de dertiende plek in de competitie. Giampaolo kwam deze zomer over van Sampdoria, waar hij afgelopen jaar een goed seizoen kende. In San Siro werd hij geen succes: Milan won slechts drie wedstrijden en verloor onder meer de stadsderby tegen Internazionale. Opmerkelijk genoeg won Milan dit weekend nog op bezoek bij Genoa, maar dat was niet genoeg voor het bestuur van Milan. 

"De club wil Marco bedanken voor zijn werkzaamheden voor de club en wenst hem succes in de toekomst", laat Milan weten in een statement op de clubwebsite. Volgens Italiaanse media wordt Stefano Pioli de opvolger van Giampaolo. Pioli heeft een verleden bij Inter, Parma, Bologna, Lazio en Fiorentina.