Vitesse niet blij met UEFA: 'Dan kunnen we niet blij zijn, dat kan toch niet?'

Donderdagavond moet Vitesse het in de Conference League opnemen tegen Mura NS. Door alle ongeregeldheden rondom de andere wedstrijd in de poule, die van Tottenham tegen Stade Rennes, wil Vitesse zelf eigenlijk ook niet in actie komen.

Vanwege een corona-uitbraak bij Tottenham wordt die wedstrijd op een later moment afgewerkt. En dat is een doorn in het oog van Vitesse, dat nog vecht om overwintering in Europa. In groep G staan Tottenham en Vitesse allebei op zeven punten en kan het allebei nog door naar de achtste finales van het toernooi. In eerste instantie ging de UEFA niet mee met het verplaatsen van Tottenham-Stade Rennes, maar gaf later toch toe.

Tegenover ESPN sprak algemeen directeur Pascal van Wijk zich uit over de situatie. "Maar dat gaat om meerdere partijen die tot een overeenstemming moeten komen. Bij Tottenham Hotspur is het programma kort" Zelf ziet Van Wijk liever dat beide wedstrijden naar een later moment worden verplaatst. "Als ze daar een wedstrijd eruit gooien en de KNVB wil dat in overleg ook doen, dan verplaatsen we in onderling overleg de wedstrijd tegen Mura NS. Wij willen dat."

Mocht Vitesse winnen van Mura, dan weet het nog niet of het zich heeft geplaatst voor de achtste finales van de Conference League. "Dan kunnen we niet blij zijn. Dat kan toch niet zo zijn.."