Dit is wat je moeten weten over Philippe Sandler (spelersprofiel)

Philippe Sandler (Amsterdam, 10 Februari 1997) kwam deze transferperiode over naar Feyenoord. De centrale verdediger wordt gehuurd van Manchester City, waar zijn contract na dit seizoen afloopt

philippe sandler feyenoord pec zwolle manchester city international jong oranje

Van Ajax naar PEC Zwolle

Sandler kwam in 2016 vanuit de jeugd van Ajax over naar PEC Zwolle. In het seizoen 2016/2017 kwam de verdediger tot zeven wedstrijden. In het daaropvolgende seizoen (2017/2018) ontwikkelde Sandler zich tot een vaste waarde in de defensie van de club uit Zwolle, zo speelde de centrale verdediger in totaal 26 wedstrijden.

Bij PEC Zwolle speelde Sandler zich in de kijker van Manchester City. De Engelse grootmacht slaagde er in om de verdediger in de zomer van 2018 naar Engeland te halen. Sandler werd vooral gehaald als een verdediger voor de toekomst. Uiteindelijk kwam de Nederlander in zijn eerste seizoen tot twee optredens in de beker.

Anderlecht

In de zomer van 2019 meldde het Anderlecht, van oud teamgenoot Vincent Kompany, zich voor Sandler. De verdediger vertrok op huurbasis naar België en kwam tot elf optredens. In het seizoen daarop bleef Sandler een heel jaar actief bij Manchester City, maar tot wedstrijden kwam het niet. Afgelopen zomer meldde het Franse ESTAC Troyes zich voor de diensten van de Nederlander. De club zou hem voor het seizoen 2021/2022 willen huren. Maar ook hier kwam Sandler maar weinig aan spelen toe, hij moest het doen met slechts twee duels. In januari maakte de Franse club bekend dat het contract met Sandler vroegtijdig werd beëindigd.

Feyenoord

In Rotterdam hoopt Sandler het talent te laten zien wat Manchester City ooit ook in hem zag. Door blessures kwam dat er niet uit. Maar bij Feyenoord wil Sandler zich in de tweede seizoenshelft bewijzen en zo een contract afdwingen bij de Rotterdammers.