Alexander Büttner over tijd bij Manchester United: "Normaal speelde je alleen op de PlayStation met die spelers"

Alexander Büttner speelde tussen 2012 en 2014 voor Manchester United. De linksback blikt graag terug op die periode. Hij speelde met legendes als Nemanja Vidic en Wayne Rooney en kon dat eerst maar moeilijk geloven, vertelt hij in gesprek met Manchester Evening News.

"Ik was met veel verschillende teams in gesprek, ik kende een heel goed seizoen bij Vitesse", begint Büttner in gesprek met het Engelse medium. "Toen belde op een dag Sir Alex Ferguson mijn zaakwaarnemer. Als je kan kiezen om voor Manchester United te gaan spelen dan denk ik dat het een goede keuze is. Van Vitesse, een normale club in Nederland, naar United was een grote stap."

Robin van Persie
De verdediger kwam in Manchester een landgenoot tegen met wie hij veel optrok. "Tijdens mijn eerste dag had Robin van Persie ook net bij de club getekend en was ik iedere dag bij hem." Op social media kwamen foto's voorbij van de verdediger die aan tafel zat met niet alleen Van Persie, maar ook enkele andere legendes van Manchester United. Iets wat best even wennen was voor hem.

"Normaal speelde je alleen op de PlayStation met die spelers"
"Ik kwam in de kleedkamer en rechts van me zat Vidic en links Rooney, normaal speelde je alleen op de PlayStation met die spelers. Maar na een week was iedereen hetzelfde: Scholes, Giggs, ze probeerden jonge spelers elke dag te helpen. Ze zorgden ervoor dat de overstap niet zo moeilijk was", besluit Büttner.